Internet-Bingo.se
 
Internet Bingo Bingohallar Bingobonus Gratis Bingobonus Information om Bingo
Bingorum
Foxy Bingo
FoxyBingo Bonus
Mamamia Bingo
MamamiaBingo Bonus
Min Bingo
MinBingo Bonus
Air Bingo
Air Bingo Bonus
Svenska Bingo
SvenskaBingo Bonus
Maria Bingo
Maria Bingo Bonus
Betsson Bingo
Betsson Bingo Bonus
Lycko Bingo
LyckoBingo Bonus
Party Bingo
Party Bingo Bonus
Virgin Bingo
Virgin Bingo Bonus
Bingo Bonus

 

Besök PartyBingo

 
 

Bingohistoria

Här är historien om det italienska folkspelet som utvecklade till de stora boomen med internetbingo. Allting startade i Italien runt år 1530 när regeringen vid den tiden hade dåligt med pengar och behövde hitta ett sätt att få in mer inkomst från folket utan att höja skatten. Så dom kom på ideén att skapa ett spel som dom kallade Lo Giucco del Lotto D’Italia vilken blev en omedelbar succé bland folket. Det belv så populärt att det spred sig till andra delar av Europa och i sent 1700-tal startade fransmännen ett liknande spel som dom kallade Le Lotto. Detta spel var väldigt likt den italienska versionen men det spelades endast av överklassen och kvinnor var aldrig tillåtna att delta. Under 1880 hade spelet nått Tyskland där det mest användes som ett kul spel i skolan för att hjälpa barn att lösa matteproblem.

Det spred sig sedan till många andra europeiska länder under de kommande årtiondena. Även om spelet blev väldigt populärt så hade det relativt dålig struktur och inget riktigt namn. Allt detta ändrades 1929 då Edwin Lowe, en amerikansk leksakshandlare, blev intresserad av spelet och gjorde det till det spel vi känner till som Bingo idag. Det var under en en karnival i Atlanta som Lowe blev introducerad till det spel som då kallades Beano. I detta spel användeman lima- eller pintoböner för att täcka numren som uppropades, och spelarna skrek “Beano” när dom fått en full rad. Lowe såg att detta spel hade stor potential och bestämde sig för att introducera det för sina vänner i hans hemstat. Hans vänner spelade detta ofta och när en av dom vann blev hon så glad så hon skrek högt “Bingo” istället för “Beano”. Det var så spelet började kallas Bingo.

I början sålde Lowe sina Bingospel för en dollar och det blev en omedelbar succé bland hans kunder. I hans kundkrets fanns också en präst i Pennsylvania som började använda Bingo för att dra in pengar till kyrkan. Prästen upptäckte dock ett problem med spelet. Antalet kombinationer på bingobrickorna var väldigt begränsade vilket betydde att varje vecka var det flera vinnare på varje spel. Prästen kontaktade Lowe för assistans. Lowe kontaktade Carl Leffler som var en matematiker från Colombia University, och med hjälp från professorn så lyckades han skapa en bingobricka med över 6000 olika kombinationer vilket ökade spelets möjligheter. Den sorgliga delen i denna historia var att Leffler fick stora psykiska problem från arbetet med siffrorna, medan Lowe blev stenrik från det Bingo-spel han skapat.

Det är historien om bingo som vi känner till den idag. Många kyrkor använder fortfarande Bingo för att dra in extra inkomst och i Italien spelas fortfarande National Lottery varje vecka. Senaste åren har bingo gått in i en ny fas med de hundratal bingorum som nu återfinns på internet.

Med online bingo skapas helt nya förutsättningar för spelare och det finns oändliga möjligheter till olika spelvarianter, jackpot-chanser och bonusar. Läs mer om att välja bingorum online.

 
 
 

Internet Bingo
Internet Bingo.se © 2009 | info @ internet-bingo.se